Deze winter:opwindende opera, opwindende theatermaker en passionele film

Het Haagse operagezelschap OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren vanaf januari 2019 de spiksplinternieuwe barokopera, Dangerous Liaisons. Een opera waarin Vivaldi’s meest opwindende aria’s samenkomen op een nieuw libretto om een al even opwindend verhaal te vertellen gebaseerd op de briefroman Les Liaisons Dangereuses. Dangerous Liasons gaat 17 januari 2019 in Den Haag in première. Daarna te zien in diverse theaters in Nederland en België.

Brandhaarden Amsterdam
Op 24 januari 2019 is de eerste voorstelling van de 8e editie van het Amsterdamse theaterfestival Brandhaarden te zien. In deze editie zal het werk van Milo Rau centraal staan. Rau is volgens theatercritici ‘de meest opwindende kunstenaar van Europa’ en ‘één van de meest vrije geesten van onze tijd’. Rau legt graag de vinger op de zere plek: in zijn ‘theater van het reële’ gaat hij harde onderwerpen of maatschappelijke trauma’s niet uit de weg. Zijn voorstellingen gaan over sociale of politieke misstanden, gezien door de ogen van betrokkenen, waarbij hij veelal met niet-professionele acteurs werkt. In totaal zijn er zes producties van hem in de Amsterdamse Stadsschouwburg zien. De openingsvoorstelling is op 24 januari en de hekkensluiter op 6 februari, 2019.

Liefde in tijden van Koude Oorlog
De nieuwe film COLD WAR van Oscarwinnaar en regisseur, Paweł Pawlikowski, speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in de jaren ’50 in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Paris. Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Vanaf december te zien in diverse Nederlandse bioscopen.