Nieuws

Welkom bij de nieuwe editie van POM Magazine.
Begin mei ontving POM Magazine een uitnodiging van de Nederlandse beeldend kunstenaar, Joyce Ter Weele, voor de open dag van de Biotoop- een artistieke broedplaats in het voormalige Biologisch Centrum van de Universiteit Groningen. Voor POM Magazine ging Bert van der Zee naar het Groningse Haren voor een sfeerreportage over deze woongemeenschap. Joyce Ter Weele onderstreept de sfeer met haar foto’s bij het artikel- De Biotoop: broedplaats, kraakpand of commune.

Joyce Ter Weele heeft haar atelier in de Biotoop. Haar dagelijkse werkinstrumenten zijn enorme stukken witte vellen papier- het onderzoeksgebied voor haar tekeningen van straten, wegen, gebouwen en huizen, geformeerd in wisselend perspectief. Bij het werk van Joyce Ter Weele weet je nooit helemaal zeker wat je nou eigenlijk ziet. Als kijker word je onderzoeker.
Joyce was begin 2018 artist in residence in de Torenkamer van VondelCS Amsterdam. Zij heeft diverse exposities gehad in de Randstad en in Noord Nederland. Op dit moment is haar werk te zien in Kunstvereniging Diepenheim, in de tentoonstelling: Stream of Consciousness. Vanaf 30 september is haar werk te zien in Naarden-Vesting in Galerie Pouloeuff en vanaf half oktober in Groninger Forum in Groningen.

Veel leesplezier!

Regina Fluyt