Over POM

Welkom bij POM Magazine, het digitale magazine voor stijl en cultuur. Maandelijks bieden we een keur aan artikelen die alleen te lezen zijn op tablet, smartphone en pc. POM Magazine is een lifestyle magazine, nieuwsgierig naar de trends in eten, wonen, mode en vervoer in de metropolen van Nederland, België en de rest van de wereld. Met artikelen, foto’s en illustraties delen we die nieuwsgierigheid met de lezers. In onze artikelen gaat onderwerp vóór opinie en wint nieuwsgierigheid van kritiek. POM Magazine bestaat door de fantastische inspanning van velen. De redactie wisselt van samenstelling bij iedere editie maar de vaste spelers willen we graag even voorstellen.

Josine Boven
Josine-12De redactie is versterkt met eindredacteur Josine Boven. Josine heeft haar eigen bedrijf, BovenGewoon Communicaties en daarmee werkt zij veel voor overheidsorganisaties.
In haar vrije tijd kijkt en fotografeert Josine graag vogels. Met deze liefhebberij is Josine een beetje een vreemde eend in de POM Magazine redactie waar cultuur, kunst en stadse trends de boventoon voeren.
Des te meer wordt zij door de redactie gewaardeerd. Met het geduld van iemand die gewend is te wachten op dat ene vogeltje, ontvangt ze onze artikelen. En zoals een vogelaar vogels bestudeert, zo neemt Josine onze artikelen onder handen: met respect voor de ziel die de auteur het artikel heeft geschonken.

Polly Parker
Polly-klein

Polly is de trekker van de cultuurrubriek ‘Speels’. Polly is geen natuurmens. Ze zal nooit last hebben van blaren die ze heeft opgelopen tijdens bergwandelingen in de Alpen. Polly kent de Alpen alleen vanuit een vervoersmiddel dat haar naar een grote stad brengt. Blaren loopt Polly alleen op bij fikse wandelingen in metropolen en na zo’n wandeling vindt de POM redactie steevast een artikel in de mailbox.

Thierry Reniers
ThierryReiniers-1Thierry is eigenaar van de Haagse kunstgalerie Hoorn & Reniers. Thierry is verantwoordelijk voor de artikelen over kunst. Maar af en toe maakt hij met plezier een uitstapje naar een ander onderwerp.

Anne van der Heiden
Anne werkte bij de artistieke coördinatie van het Residentie Orkest in Den Haag en de Doelen in Rotterdam. Verder heeft zij de marketing en PR gedaan voor o.a. het Nederlandse rietkwintet Calefax en Stadspodia Leiden, en pakt zij schrijf- en productiewerk aan als dat binnen haar interessegebied ligt. Wat typeert Anne? Passie voor muziek, tomeloze energie en nieuwsgierigheid naar alles wat zich binnen en buiten de muziekwereld afspeelt.

Bert van der Zee
4some-kleurDuizendpoot Bert van der Zee (op de foto met sjaal) verrijkte POM Magazine met reportages onder andere over het Amsterdamse circusgezelschap TENT en over zijn zoektocht naar de Urban Cowboy. Bert is van huis uit leraar, maar na een negen maanden durende zeiltour over de wereldoceanen verruilde hij deze loopbaan voor een meer eclectische carrière. Naast liedjesschrijver en muziekcomponist is Bert commercieel tekstschrijver, performer en drie dagen per week fietsenmaker bij het Amsterdamse Tolhuis.

Jasmijn Schrofer
JasmijnJasmijn is een prijswinnende documentairemaker uit Amsterdam. Haar documentaire TARIKAT won in 2015 de VPRO Documentaire Prijs, de KNF-Prijs en de Filmfonds Wildcards. Jasmijn heeft een scherpe kijk op mensen en dat is te zien in haar documentaires. Verrassend genoeg stralen haar documentaires ook intimiteit uit. Een scherpe kijk op de wereld en intimiteit vallen ook te bespeuren op de foto’s die Jasmijn voor POM Magazine maakt.

AAG
AAG-kleinAAG omschrijft zichzelf als ‘curious as a cat’. Zij observeert en verwondert zich over hoe bijzonder mensen zijn. Zij deelt deze verwondering met de lezers in de column’AAG’.

Veerle Vreeke
Veerle-klein
Veerle is eigenaar van Grafische Kamer, een ontwerpbureau gespecialiseerd in print- en digital design. Veerle heeft de identiteit en het concept ontworpen voor POM Magazine. Zij is verantwoordelijk voor de illustraties in POM Magazine en de portretten van AAG, Polly Parker en van zichzelf.