Zomer cultuuragenda

Het Nederlands Fotomuseum Rotterdam heeft de kleurenfoto’s van fotograaf Ed van der Elsken van de ondergang gered. Het museum viert dit met Lust for Life: de eerste overzichtstentoonstelling van het kleurenwerk van Ed van der Elsken.
In Lust for Life brengt Ed met zijn kleurenfotografie een ode aan de mens en toont het leven rond universele thema’s als liefde, leven en dood.
Te zien tot en met 6 oktober in het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam.

Mozart is de hele zomer in Den Haag
Deze zomer is AMADEUS te zien, een muziektheaterproductie over misschien wel de meest legendarische componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. Deze coproductie van de Theateralliantie, Het Nationale Theater en OPERA2DAY wordt geregisseerd door Theu Boermans. Sander Plukaard speelt de rol van de geniale Mozart en Mark Rietman speelt de venijnige Salieri. Naast de negen castleden staan sopraan Lucie Chartin, 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

AMADEUS vertelt het verhaal over één van de grootste componisten aller tijden: Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de Keizer verschijnt, is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God.

Vanaf 11 juni de hele zomer in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag.

Foto: La Corniche Marseille, Ed van der Elsken