Over POM

Welkom bij POM Magazine, het digitale magazine voor stijl en cultuur.
POM Magazine dompelt lezers onder in muziek, dans, film en theater. In onze artikelen onderzoeken we de ontwikkelingen in de wereld van games en andere moderne media. We interviewen designers, architecten, kunstenaars en wetenschappers. Maar we schrijven ook over urban lifestyle trends. De metropolen van de wereld spelen de hoofdrol in POM Magazine. Wat vinden we belangrijk? In onze artikelen en interviews gaat onderwerp vóór opinie en wint nieuwsgierigheid van kritiek.
POM Magazine bestaat door de fantastische inspanning van velen. De redactie wisselt van samenstelling bij iedere editie maar de vaste spelers willen we graag even voorstellen.

 

Anke Verbeek
Anke Verbeek houdt van digitale hedendaagse kunst. Als curator en docent deelt zij haar passie voor digitale mediakunst, met de deelnemers van diverse culturele instellingen. Maar voor POM Magazine maakt ze graag een uitstapje naar de analoge wereld. Ze interviewde actrice Rosita Segers over Segers’ toneelproductie, Spread The Sadness, en ze liet de lezers kennismaken met de design filosofie van Moofers Clothing. We kijken uit naar Anke’s artikelen waarin ze ons op de hoogte houdt van de digitale- en analoge ontwikkelingen in kunst en cultuur.

 

Claire Meulemeesters
Claire Meulemeesters is een freelance creative writer en copywriter. Ze heeft een fascinatie voor aparte subculturen en mensen die nét even anders in het leven staan. Ze is een groot liefhebber van games die de speler in het hart weten te raken. Voor POM Magazine schrijft ze graag over de fascinerende kanten van de gamewereld en de interessante vraagstukken die een constant ontwikkelende digitale wereld met zich meebrengen. In haar artikelen lees je alles wat je over games, artificial intelligence en andere moderne media moet weten.

 

Klaartje Til
Klaartje Til is documentairemaker en haar feministische documentaire, Coco Cabasa, prijkte in 2016 op het IDFA programma. Zij is filmdocent aan de Amsterdamse kunstvakschool, IVKO, en redactielid van POM Magazine. Wanneer je een artikel leest van Klaartje Til valt één ding meteen op: verbinding. Met het onderwerp, met de geïnterviewden, met de redactie. En hoe zie je dat dan in een artikel? Aan de diepgang en de verrassende kantjes die Klaartje altijd naar boven weet te halen over het onderwerp.

 

Zwaantje van Klaveren
Haar grote liefde is de stad Rotterdam. Haar dagelijkse uitdagingen zijn haar schilderijen in wording. Haar achtste natuurtalent is spelen met de Nederlandse taal. Wat kan Zwaantje eigenlijk niet? En als ze al iets niet kan, dan zal ze er zeker over schrijven. Helemaal als het te maken heeft met haar stad, Rotterdam. En daar zijn we in de redactie reuzeblij mee. De POM Magazine lezers kunnen in haar columns kennismaken met de wereld van Zwaantje van Klaveren.

 

Josine Boven
Josine heeft haar eigen bedrijf, BovenGewoon Communicaties. In haar vrije tijd kijkt en fotografeert Josine graag vogels. Met deze liefhebberij is Josine een beetje een vreemde eend in de POM Magazine redactie waar cultuur, kunst en stadse trends de boventoon voeren. Des te meer wordt zij door de redactie gewaardeerd. Met het geduld van iemand die gewend is te wachten op dat ene vogeltje, ontvangt ze onze artikelen. En zoals een vogelaar vogels bestudeert, zo neemt Josine onze artikelen onder handen: met respect voor de ziel die de auteur het artikel heeft geschonken.

 

Polly Parker
Polly-klein Polly is de trekker van de cultuurrubriek Speels. Polly is geen natuurmens. Ze zal nooit last hebben van blaren die ze heeft opgelopen tijdens bergwandelingen in de Alpen. Polly kent de Alpen alleen vanuit een vervoersmiddel dat haar naar een grote stad brengt. Blaren loopt Polly op bij fikse wandelingen in metropolen en na zo’n wandeling vindt de POM Magzine redactie steevast een artikel in de mailbox.

 

Anne van der Heiden
Anne werkte bij de artistieke coördinatie van het Residentie Orkest in Den Haag en de Doelen in Rotterdam. Zij deed de marketing en PR voor het Nederlandse rietkwintet Calefax en pakt schrijf- en productiewerk aan als dat binnen haar interessegebied ligt. Wat typeert Anne? Passie voor muziek, tomeloze energie en nieuwsgierigheid naar alles wat zich binnen en buiten de muziekwereld afspeelt.

 

Jasmijn Schrofer
Jasmijn is een documentairemaker uit Amsterdam. Haar documentaire TARIKAT won in 2015 de VPRO Documentaire Prijs, de KNF Prijs en de Filmfonds Wildcards. Jasmijn heeft een scherpe kijk op mensen. Verrassend genoeg stralen haar documentaires ook intimiteit uit. Een scherpe kijk op de wereld en intimiteit vallen ook te bespeuren op de foto’s die Jasmijn voor POM Magazine maakt en in de artikelen die ze voor ons schrijft.

 

AAG
AAG-klein AAG omschrijft zichzelf als: curious as a cat. Wij vinden haar briljant.Zij observeert en verwondert zich over hoe bijzonder mensen zijn. Zij deelt deze verwondering met de lezers in de column AAG.

 

Veerle Vreeke
Veerle-klein Veerle is eigenaar van Grafische Kamer, een ontwerpbureau gespecialiseerd in print- en digital design. Veerle heeft het grafisch concept en de identiteit ontworpen voor POM Magazine. Zij is verantwoordelijk voor de illustraties in POM Magazine en de portretten van AAG, Polly Parker en van zichzelf.